HV POLO grip softshell rijbroek Ella
/

HV POLO

grip softshell rijbroek Ella

129.00
EUR

€ 129,00

1 5.0
Kleurcode
Maat

Leverbaar

Aantal
Artikelbeschrijving
Sportieve, super rekbare en zeer warme softshell rijbroek met een siliconen zitvlak en extra siliconen kniegrip. Comfortabele, pluizige binnenkant, wind- en waterafstotend. HV POLO siliconen prints, 1 zakje met rits op het been. 2 steekzakken vooraan, 2 steekzakken achteraan, innovatieve flexibele enkelafsluiting zonder klittenband, elastische boord. Buitenkant 76 % nylon, 24 % elastaan. Binnenkant 90 % polyester, 10 % elastaan.

Artikelnr: 810582-36-NV

Eigenschappen

Waterafstodend Waterafstotend
We onderscheiden twee begrippen: waterdicht en waterafstotend. De mate van waterdichtheid is afhankelijk van de manier waarop het water inwerkt op het materiaal. Daarnaast spelen ook de duur van blootstelling aan water en druk op het materiaal (door wind, rugzak of drager zelf) een rol. Een materiaal dat waterafstotend is, kan vochtigheid en korte miezerregen goed weerstaan, omdat de watermoleculen dankzij de geïmpregneerde buitenkant verdampen. Op die manier kan vocht, bijvoorbeeld door wind of externe druk, niet doordringen in de stof. Regelmatig impregneren van de stof behoudt de waterafstotende eigenschappen.
Windafstotend Windafstotend
Het water- en windafstotend softshellmateriaal biedt bescherming tegen de koude gevoelstemperatuur (windchill) door wind. De convectieve afvoer van lichaamswarmte veroorzaakt een snellere verdamping. Door de koude wind kan de huid vervolgens niet snel genoeg weer op temperatuur komen, waardoor de huid gaat afkoelen. Softshellmateriaal zonder membraan is meer ademend, maar in mindere mate waterafstotend. Wie meerdere uren door de regen onderweg is, kan het beste een waterdichte regenjas nemen. De naden van de windafstotende textielen zijn niet getapet of gelast, waardoor deze aan efficiëntie verliezen.
Ademend Ademend
Ademende eigenschap betekent dat chemische vezels of natuurlijke vezels de lichaamseigen waterdampen laten ontsnappen. Ademende textielen zorgen voor een snelle opdroging al tijdens het gebruik en voorkomen daardoor zowel een oververhitting van het lichaam onder de textielen alsook een afkoeling door het vocht.
Reviews 1

Artikelbeoordeling tot artikel grip softshell rijbroek Ella

Totaaloordeel: 5.0
Aantal: 1 Beoordelingen
 
100% van de 1 gegeven beoordelingen waren positief.
Klantenbeoordeling van 17.1.2020
In Nederland passen de HV Polo broeken mij niet. Vaak probleem met de wijdte van de kuit. De door Kramer geleverde HV Polo broeken zijn bij de benen (kuiten) wat wijder dan bij Nederlandse leveranciers. Top!

Bijpassende artikelen