euro-star allweather full grip softshell rijbroek
%
/

euro-star

allweather full grip softshell rijbroek

64.90
EUR

€ 64,90

In plaats van € 109,00
Kleurcode
Maat

Leverbaar

Aantal
Artikelbeschrijving
De topper voor de koude winterdagen. Gewatteerde, water- en winddichte full grip rijbroek, die over de gewone rijbroek is te dragen. Dankzij de ritsen aan de zijkant is deze overbroek gemakkelijk aan en uit te trekken. Zitvlak en knieën ergonomisch gevormd, elastische taille met extra riemlussen, 3 zakken met rits vooraan. Buitenkant 94 % polyester en 6 % elastaan, binnenkant 100 % polyester.

Artikelnr: 810505-L-S

Maatlabel
Eigenschappen

Waterafstodend Waterafstotend
We onderscheiden twee begrippen: waterdicht en waterafstotend. De mate van waterdichtheid is afhankelijk van de manier waarop het water inwerkt op het materiaal. Daarnaast spelen ook de duur van blootstelling aan water en druk op het materiaal (door wind, rugzak of drager zelf) een rol. Een materiaal dat waterafstotend is, kan vochtigheid en korte miezerregen goed weerstaan, omdat de watermoleculen dankzij de geïmpregneerde buitenkant verdampen. Op die manier kan vocht, bijvoorbeeld door wind of externe druk, niet doordringen in de stof. Regelmatig impregneren van de stof behoudt de waterafstotende eigenschappen.
Winddicht Winddicht
Een membraan zorgt voor een licht waterafstotende windbescherming. Het winddichte softshellmateriaal biedt een optimale bescherming tegen het windchill effect (gevoelstemperatuur). De convectieve afvoer van lichaamswarmte veroorzaakt een snellere verdamping. Door de koude wind kan de huid vervolgens niet snel genoeg weer op temperatuur komen, waardoor de huid gaat afkoelen. Softshellmateriaal zonder membraan is meer ademend, maar in mindere mate waterafstotend. Wie meerdere uren door de regen onderweg is, kan het beste een waterdichte regenjas nemen.
Ademend Ademend
Ademende eigenschap betekent dat chemische vezels of natuurlijke vezels de lichaamseigen waterdampen laten ontsnappen. Ademende textielen zorgen voor een snelle opdroging al tijdens het gebruik en voorkomen daardoor zowel een oververhitting van het lichaam onder de textielen alsook een afkoeling door het vocht.
Reviews

Artikelbeoordeling tot artikel allweather full grip softshell rijbroek

Totaaloordeel: 0.0
Aantal: 0 Beoordelingen
 
0% van de 0 gegeven beoordelingen waren positief.