Felix Bühler Full Grip softshell overbroek
/

Felix Bühler

Full Grip softshell overbroek

49.90
EUR

€ 49,90

In plaats van € 69,90
Kleurcode
Maat

Leverbaar

Aantal
Artikelbeschrijving
De perfecte water- en windafstotende winterrijbroek met Full Grip zitvlak en aan de binnenkant warme, zachte wafelfleece, 2 ritssluitingen in de onderste zijnaden voor een makkelijke instap, 2 zakken met rits vooraan, zitvlak en ergonomisch gevormde knievlak, elastische taille met riemlussen en in lengte verstelbare voetbandjes. Binnenkant 94 % polyester, 6 % elastaan.

Artikelnr: 810549-XS-S

Maatlabel
Eigenschappen

Waterafstodend Waterafstotend
We onderscheiden twee begrippen: waterdicht en waterafstotend. De mate van waterdichtheid is afhankelijk van de manier waarop het water inwerkt op het materiaal. Daarnaast spelen ook de duur van blootstelling aan water en druk op het materiaal (door wind, rugzak of drager zelf) een rol. Een materiaal dat waterafstotend is, kan vochtigheid en korte miezerregen goed weerstaan, omdat de watermoleculen dankzij de geïmpregneerde buitenkant verdampen. Op die manier kan vocht, bijvoorbeeld door wind of externe druk, niet doordringen in de stof. Regelmatig impregneren van de stof behoudt de waterafstotende eigenschappen.
Windafstotend Windafstotend
Het water- en windafstotend softshellmateriaal biedt bescherming tegen de koude gevoelstemperatuur (windchill) door wind. De convectieve afvoer van lichaamswarmte veroorzaakt een snellere verdamping. Door de koude wind kan de huid vervolgens niet snel genoeg weer op temperatuur komen, waardoor de huid gaat afkoelen. Softshellmateriaal zonder membraan is meer ademend, maar in mindere mate waterafstotend. Wie meerdere uren door de regen onderweg is, kan het beste een waterdichte regenjas nemen. De naden van de windafstotende textielen zijn niet getapet of gelast, waardoor deze aan efficiëntie verliezen.
Reviews

Artikelbeoordeling tot artikel Full Grip softshell overbroek

Totaaloordeel: 0.0
Aantal: 0 Beoordelingen
 
0% van de 0 gegeven beoordelingen waren positief.

Bijpassende artikelen