Felix Bühler rijmantel Laura
/

Felix Bühler

rijmantel Laura

89.90
EUR

€ 89,90

In plaats van € 99,90
Kleurcode
Maat

Leverbaar

Aantal
Artikelbeschrijving
Elegante, lange, zeer warm gevoerde rijmantel met veel details. Water- en windafstotend. Verstelbare capuchon, kan aan de rug worden vastgemaakt, lange rijsplitten met ritssluiting en extra regenbescherming achteraan. Elastische inzetten aan de rug ter hoogte van de taille, 2 beenlussen, onderlegde 2-weg rits vooraan met kinbescherming, 2 steekzakken met rits, 1 binnenzakje met rits. Ribboordjes met duimgaten als mouwafsluiting en Felix Bühler badge vooraan. Binnenkant in sneeuwvlokken design. 100 % polyester.

Artikelnr: 652725-M-S

Eigenschappen

Windafstotend Windafstotend
Het water- en windafstotend softshellmateriaal biedt bescherming tegen de koude gevoelstemperatuur (windchill) door wind. De convectieve afvoer van lichaamswarmte veroorzaakt een snellere verdamping. Door de koude wind kan de huid vervolgens niet snel genoeg weer op temperatuur komen, waardoor de huid gaat afkoelen. Softshellmateriaal zonder membraan is meer ademend, maar in mindere mate waterafstotend. Wie meerdere uren door de regen onderweg is, kan het beste een waterdichte regenjas nemen. De naden van de windafstotende textielen zijn niet getapet of gelast, waardoor deze aan efficiëntie verliezen.
Waterafstodend Waterafstotend
We onderscheiden twee begrippen: waterdicht en waterafstotend. De mate van waterdichtheid is afhankelijk van de manier waarop het water inwerkt op het materiaal. Daarnaast spelen ook de duur van blootstelling aan water en druk op het materiaal (door wind, rugzak of drager zelf) een rol. Een materiaal dat waterafstotend is, kan vochtigheid en korte miezerregen goed weerstaan, omdat de watermoleculen dankzij de geïmpregneerde buitenkant verdampen. Op die manier kan vocht, bijvoorbeeld door wind of externe druk, niet doordringen in de stof. Regelmatig impregneren van de stof behoudt de waterafstotende eigenschappen.
Reviews

Artikelbeoordeling tot artikel rijmantel Laura

Totaaloordeel: 0.0
Aantal: 0 Beoordelingen
 
0% van de 0 gegeven beoordelingen waren positief.

Bijpassende artikelen